Dankzij de centrale ligging van Antilleandream en de grote van het eiland is alles binnen handbereik. Of je nou wilt genieten van een van de parel witte stranden of een wandeltocht door de natuur wilt maken. Het kan allemaal. Op het moment dat je een verblijf boekt bij Antilleandream ontvang je van ons een mooie plattegrond waar wij allemaal tips hebben gezet. Daarnaast kunnen we je helpen met het regelen van een huurauto en natuurlijk met al je vragen en wensen die je hebt tijdens je verblijf op Curaçao!

Naamloos-1

De hoofdstad van Curaçao

De hoofdstad van Curaçao is Willemstad. Het heeft een historische binnenstad die in twee delen uit een valt. Punda en Otrabanad. Deze twee delen van de stad zijn met elkaar verbonden door middel van de ‘pontjes brug’. Een bezoekje aan Curaçao kan succesvol zijn geweest zonder een bezoekje aan de hoofdstad waar je heerlijk kunt genieten van de terrassen en de gemoedelijke sfeer.

duiken

Duiken rondom Curaçao 

De zee rond om Curaçao is als een aquarium waar iedereen wel een duik in wil nemen. Of je nou een ervaren duiker bent of de duiksport net begint te ontdekken, er is altijd een duik mogelijkheid voor jou. Door het heldere water kun je ver kijken en de prachtige onderwaterwereld van dichtbij bekijken op een van de mooiste plekken ter wereld.

klein-curacao

Klein Curaçao

Een heerlijke tocht over het water naar klein Curaçao is een echte aanrader. Een prachtige zandplaat voorzien van een vuurtoren met daar omheen een ongerepte zee vol met schildpadden en prachtige koraalvlaktes met bijbehorende visjes. Op klein Curaçao kun je dus niet alleen prachtig duiken maar ook heerlijk genieten met een snorkel en een setje flippers!

landhuis

Landhuizen op Curaçao

De landhuizen van Curaçao, gebouwd in de 18e en 19e eeuw, zijn meestal voormalige plantagehuizen. Ongeveer 55 van deze bijzondere huizen bestaan nog steeds en zijn onderdeel van het culturele erfgoed van Curaçao. Het is erg interessant om eens wat meer van het leven van vroeger te leren kennen. Er zijn nog verschillende dingen overgebleven en vooral de mooie verhalen die verteld worden spreken tot de verbeelding.

stranden

Stranden op Curaçao

Curacao telt ontelbaar veel prachtige witten tropische stranden. Voor ieder wat wils! Je kunt elke dag naar een ander strand en de een is nog mooier dan de ander. Op z’n 15 minuten van Antilleandream vind je Porto Marie een heerlijk strand war je niet alleen lekker kunt duiken maar ook heerlijk kunt genieten van een lekkere lunch met uitzicht over zee.

winkelen

Winkelen op Curaçao

In het historische centrum van Curaçao kan er heerlijk gewinkeld worden maar ook bij het nieuwe Sambil winkelcentrum of bij Zuikertuintje zijn gezellige winkels te vinden. Je kunt in de winkels zowel met Amerikaanse dollars betalen als met de Antilliaanse gulden.

golff

Golfen op Curaçao

Door het heerlijke weer, warm met een licht briesje is het ideaal om een dagje te genieten op de golfbaan. Dit kan op een van de maar liefst drie golfbanen die Curaçao heeft. Met een prachtig uitzicht over de azuurblauwe zee en de 18 holes kun je je prima vermaken in Curaçao.

dolfijnen

Zwemen met dolfijnen

Een ervaring die bij veel mensen op hun verlanglijstje staat; met dolfijnen zwemmen. Op Curaçao kan het! Geweldig om eens in je leven mee te mogen maken, zwemmen aaien en spelen met deze bijzondere dieren is een aanrader voor jong en oud. Zelfs voor mensen met een beperking kan dit een geweldige ervaring zijn!

quat

Quat rijden

Weer eens wat heel anders om te doen is het eiland verkennen met een quad. Er zijn veel leuke tochten uitgezet door gebieden waar je anders niet kunt komen met de auto. Tijdens deze quad tochten kun je niet alleen heerlijk genieten van het mooie weer op Curaçao maar ontdek je het eiland ook op een hele andere manier.

cristoffelberg

Christoffelberg

Voor de sportievelingen onder ons is het een leuke uitdaging om de Kristoffelberg te beklimmen. Een kleine tip: begin wel vroeg met je wandeling want het wordt hier rond het middaguur wel 30 graden en onthoudt goed dat het in dit klimaat een hele klim is!

blues-room-balcony-at-Avila-Hotel-rooms-and-suits

Uit eten op Curaçao 

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je op vakantie niet altijd zin hebt om te koken. Daarom is uit eten gaan op Curaçao  ook een echte aanrader. Zowel lokaal eten als de internationale keuken is volop aanwezig en ook op de stranden kan heerlijk gegeten worden!

Wedding-Couple-Curacao

Trouwen op Curaçao 

De prachtige witten stranden lenen zich er natuurlijk uitstekend voor om een droom huwelijk op te voltrekken. Of je nou je huwelijk wilt voltrekken op een parel wit strand met zand tussen je tenen of in een prachtig nostalgisch landhuis het kan allemaal!